Genotropin®

Genotropin®

De behandeling dient niet te worden gebruikt door kinderen die vrijwel zijn gestopt met groeien na de puberteit. zero,045-0,050 mg per kg lichaamsgewicht per dag of 1,four mg per m2 lichaamsoppervlak per dag. Als de groeisnelheid te laag is, kan de dosering worden verhoogd. Na 6 maanden behandeling kan aanpassing van de dosering nodig zijn. Er is een verhoogde mortaliteit aangetoond bij patiënten met een acute levensbedreigende aandoening die werden behandeld met een hoge dosering somatropine (5,3-8 mg/dag), ten opzichte van placebo. Het betrof patiënten met complicaties van openhartoperatie, buikoperatie, meervoudig trauma veroorzaakt door een ongeval of acute ademhalingsinsufficiëntie.

  • Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker.
  • Bij aanhoudend oedeem of ernstige paresthesie de dosering verlagen om ontwikkeling van het carpale-tunnelsyndroom te voorkomen.
  • Gebruik de oplossing niet als deze niet helder is of deeltjes bevat.
  • Een ontsteking van de alvleesklier is in zeldzame gevallen gemeld bij patiënten die met groeihormoon zijn behandeld.
  • De Genotropin GoQuick pen 12 mg is voorzien van een paars brand.
  • De gereconstitueerde oplossing dient voor gebruik te worden geïnspecteerd en alleen heldere oplossingen zonder deeltjes dienen te worden gebruikt.

Als tijdens de behandeling tekenen van bovensteluchtweg-obstructie optreden (zoals optreden of toename van snurken), de behandeling onderbreken en de ernst evalueren. Controleer tijdens de behandeling het lichaamsgewicht en op tekenen van luchtweginfecties. Controleer op tekenen van scoliose tijdens behandeling, omdat dit bij ieder snelgroeiend type kan verergeren. Epifysiolyse van de femurkop kan vaker voorkomen bij een endocriene stoornis, waaronder groeihormoondeficiëntie, dan bij de algemene populatie. Mank lopen en heup- of kniepijn kunnen hierop duiden.

Een ontsteking van de alvleesklier is in zeldzame gevallen gemeld bij patiënten die met groeihormoon zijn behandeld. Probeer het groeihormoon zo veel mogelijk op dezelfde tijd te injecteren. Als u een dosis vergeten bent, injecteer de volgende dosis dan de volgende dag op het normale tijdstip. Schrijf op wanneer u een dosis vergeten bent en vertel het aan de arts bij de volgende controle. Je mag https://www.camillamilano.it/onderzoek-toont-optimale-oxymetholone-dosering/ dit geneesmiddel ook niet gebruiken als je een ernstige ziekte hebt als gevolg van longfalen of complicaties door recente chirurgische ingrepen, verwondingen of medische trauma’s. Wanneer een injectiesysteem of de GoQuick voorgevulde pen wordt gebruikt dient de injectienaald voor het oplossen op het injectiesysteem te worden aangebracht.

Wanneer Krijg Je Groeihormoon Voorgeschreven?

Bewaar de tweekamerampul in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht. Bij een nieuwe pen wordt de dosering slechts eenmaal ingesteld. U kunt de pen met of zonder naaldbeschermer gebruiken.

Kinderen Die Te Klein Zijn Voor De Duur Van De Zwangerschap (sga)

Alleen een arts die ervaring heeft met de behandeling met groeihormoon en die uw diagnose bevestigd heeft, mag dit geneesmiddel aan u voorschrijven. Bepaal vóór aanvang van de behandeling het nuchtere insuline, bloedglucosegehalte en de IGF-1-spiegel; daarna jaarlijks, de IGF-1-spiegel tweemaal per jaar. Als de IGF-1-spiegels +2 SD overschrijden in vergelijking tot de referentiewaarde voor leeftijd en puberteitsstadium, pas de dosis aan op basis van de IGF-1/IGFBP-3 ratio.

Het is belangrijk om de behandeling voort te zetten totdat de eindlengte bereikt is. Bij patiënten die onvoldoende op Genotropin reageren, moet de behandeling na een jaar gestopt worden. Ook bij patiënten die niet meer groeien en die de eindlengte bereikt hebben moet de behandeling worden beëindigd. Bij volwassenen wordt Genotropin gebruikt voor de behandeling van een ernstig tekort aan eigen groeihormoon. De behandeling kan op volwassen leeftijd beginnen of een vervolg zijn op de behandeling op kinderleeftijd.

Trek de zwarte dop van de naaldbeschermer of de beschermdop van de pen. Het kan zijn dat niet alle sterktes en verpakkingsgroottes in de handel gebracht worden. Zoals alle geneesmiddelen kan Genotropin bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt.

Andere mogelijke bijwerkingen samenhangend met uw behandeling met groeihormoon kunnen de onderstaande zijn. Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit medicijn? Gebruik het geneesmiddel zo snel mogelijk, maar sla de gemiste dosis over als het bijna tijd is voor je volgende dosis. Gebruik niet twee doses tegelijk.Bel je arts als je meer dan three doses achter elkaar mist.

Kinderen die mank gaan lopen tijdens de behandeling met somatropine, dienen hierop onderzocht te worden. Genotropin in een tweekamerampul bevat het groeihormoon en het oplosmiddel en is speciaal bedoeld voor gebruik in de Genotropin injectiepen. Het groeihormoon en het oplosmiddel in de ampul kunnen gemengd worden door het in elkaar draaien van de Genotropin injectiepen. GoQuick is een multidosis wegwerp-injectiepen, die voorgevuld is met 12 mg somatropine. Het Genotropin in de pen wordt slechts éénmaal gemengd, namelijk als u met een nieuwe pen begint.

Nu borstkanker steeds beter te behandelen is, is de kwaliteit van leven vaker onderwerp in de spreekkamer. Seksualiteit en intimiteit maken daar onmiskenbaar deel van uit. Stel slaapapneusyndroom huge vóór de behandeling through polysomnografie of nachtelijke oxymetrie en monitor bij vermoeden ervan.

Scroll to Top
Scroll to Top